Match the Flag to the Country

By: Lauren Fokas | Published: Mar 23, 2024

For many of us, it’s been a while since we sat in geography class, learning the names and locations of the 195 countries on planet Earth. 

You may remember some of the names, but there’s no way you’re going to be able to name these 15 countries by only looking at their flags!

1. This is the flag of which country…

  • A) Spain
  • B) Venezuela
  • C) Algeria
  • D) Mexico
Advertisement
The official flag of Mexico

Source: Wikimedia Commons

Answer:

Mexico

Advertisement
Man harvesting agave plants in Mexico

Source: Freepik

2. Name the country for this red, white, and blue flag

  • A) Cuba 
  • B) Portugal
  • C) New Zealand
  • D) Jordan
Advertisement
The official flag of Cuba

Source: Wikipedia

Answer:

Cuba

Advertisement
Colorful buildings and vintage cars on the streets of Cuba

Source: iStock

3. It may look like Texas, but this is the flag of one of the following countries

  • A) Costa Rica
  • B) Chile
  • C) Bolivia 
  • D) Cuba
Advertisement
The official flag of Chile

Source: Wikipedia

Advertisement

Answer:

Chile

Advertisement
View of Torres del Paine National Park in Chile on a cloudy day

Source: Wikipedia

Advertisement

4. What country uses this flag?

  • A) Vietnam
  • B) Angola
  • C) Qatar
  • D) China
Advertisement
The official flag of Angola

Source: Wikipedia

Advertisement

Answer:

Angola

Advertisement
A large wild elephant in the Quicama National Park of Angola

Source: Britannica

Advertisement

5. This green, yellow, and black flag belongs to which country?

  • A) Montenegro
  • B) Jordan
  • C) Senegal
  • D) Jamaica
Advertisement
The official flag of Jamaica

Source: Wikipedia

Advertisement

Answer:

Jamaica

Advertisement
Couple lounging against a palm tree on a beautiful beach in Jamaica

Source: Britannica

Advertisement

6. With a shield and spears, which country’s flag is this?

  • A) Suriname
  • B) Uruguay 
  • C) South Africa
  • D) Kenya
Advertisement
The official flag of Kenya

Source: Wikipedia

Advertisement

Answer:

Kenya

Advertisement

Source: Britannica

Advertisement

7. This totally unique flag belongs to which of the following countries…

  • A) Mozambique
  • B) Belize
  • C) Laos
  • D) Bangladesh
Advertisement
Official flag of Mozambique

Source: Wikipedia

Advertisement

Answer:

Mozambique

Advertisement
Group of Mozambican women husking rice

Source: Wikipedia

Advertisement

8. This flag probably looks familiar! Which country does it belong to?

  • A) Canada
  • B) United Kingdom
  • C) France
  • D) Guinea
Advertisement
The official flag of France

Source: Wikipedia

Advertisement

Answer:

France

Advertisement
View of the Eiffel Tower in Paris, France from the grass

Source: Freepik

Advertisement

9. Which country displays this flag?

  • A) Italy
  • B) Ireland
  • C) Netherlands
  • D) Poland
Advertisement
The official flag of Ireland

Source: Wikipedia

Advertisement

Answer:

Ireland 

Advertisement
Trim Castle in County Meath, Ireland, at sunrise

Source: Wikipedia

Advertisement

10. This is a tricky one! Can you guess whose flag this is?

  • A) Germany
  • B) Belgium
  • C) France
  • D) Sudan
Advertisement
The official flag of Belgium

Source: Wikipedia

Advertisement

Answer:

Belgium

Advertisement
Beautiful architecture on the streets of Belgium

Source: Linkedin

Advertisement

11. While it almost looks like two flags in one, this flag belongs to just one country…

  • A) Fiji
  • B) Grenada 
  • C) Haiti
  • D) Greenland
Advertisement
The official flag of Fiji

Source: Wikipedia

Advertisement

Answer:

Fiji

Advertisement
One of the gorgeous beaches in Fiji

Source: Wikipedia

Advertisement

12. This smiling sun shines for which country?

  • A) Kenya
  • B) Argentina
  • C) Belize
  • D) Honduras
Advertisement
The official flag of Argentina

Source: Wikipedia

Advertisement

Answer:

Argentina

Advertisement
Argentinian football fans celebrate a team win

Source: iStock

Advertisement

13. One of the only flags that isn’t rectangular in shape… which country displays it?

  • A) Uruguay 
  • B) Syria
  • C) Laos
  • D) Nepal
Advertisement
The official flag of Nepal

Source: Wikipedia

Advertisement

Answer:

Nepal

Advertisement
The snowy peak of Mount Everest in Nepal

Source: Britannica

Advertisement

14. Does this flag look familiar?

  • A) North Korea
  • B) Egypt
  • C) Sudan
  • D) Russia
Advertisement
The official flag of Egypt

Source: Wikipedia

Advertisement

Answer:

Egypt

Advertisement
Woman poses in front of the Great Pyramids of Egypt

Source: Freepik

Advertisement

15. Think you can figure out who this flag belongs to?

  • A) United Kingdom
  • B) Australia
  • C) South Africa
  • D) Canada
Advertisement
The official flag of Australia

Source: Wikipedia

Advertisement

Answer:

Australia

Advertisement
The Sydney Harbor Bridge and Sydney Opera House during sunset

Source: Freepik

Advertisement